Burgers als breekijzer voor energietransitie?

Een gesprek met Siward Zomer over energiecoöperaties, succes en lessen voor de transitie. Wellicht leuk om te luisteren op Studio Energie . Afl. 82: Siward Zomer (Energie Samen) 

Nederland telt zo’n 600 burgerinitiatieven voor duurzame energie. Hun knuffelgehalte is hoog, hun resultaten opvallend. Met de afspraken in het Klimaatakkoord over lokaal eigendom en de aanstaande warmtetransitie, staan coöperaties op de drempel van een nieuwe fase. Kunnen burgers hét breekijzer van de transitie worden, vraag ik Siward Zomer, coöperatief directeur bij brancheorganisatie Energie Samen. En zo ja, wat is daar dan voor nodig?

https://soundcloud.com/studio-energie/afl-82-siward-zomer-energie-samen-over-energiecooperaties-succes-en-de-lessen-voor-de-transitie#t=19:10