Afbouw Salderingregeling vanaf 2023

Op 30 maart jl. heeft Minister Wiebes het definitieve afbouwpad van de salderingsregeling bekendgemaakt.  Deze maatregelen zijn van toepassing op Zonnepanelen op eigen dak en achter de eigen elektriciteitsmeter. De afbouw van deze regeling heeft dus géén invloed op onze projecten “Zon op de Groene Hoven” en “Zon op Robur”. Deze vallen onder de ‘regeling verlaagd tarief’ of postcoderoos regeling.

Voor eigenaren van zonnepanelen op eigen dak geldt een reductie vanaf 2023 (red. : inmiddels aangepast: vanaf 2025. Zie artikel juli 2022) naar waarbij ieder jaar 9 procent minder gesaldeerd kan worden. Vanaf 2031 (red.  : geldt nog steeds) kan er  niet meer gesaldeerd worden en is de regeling dus ten einde.

Het door minister Wiebes gemaakte wetsvoorstel wordt nu voorgelegd aan de Raad van State. Nadat zij hun advies hebben uitgebracht, wordt het wetsvoorstel aan de Tweede Kamer gestuurd ter behandeling. Minister Wiebes verwacht dat dit nog voor het zomerreces zal gebeuren.

De verwachting is echter wel dat de implementatie van de nieuwe salderingregeling lastig wordt.

Wij postcoderoos coöperanten staat ook nog een verandering van de regeling verlaagd tarief te wachten, daar wachten we dus nog op.

meer informatie?
Lees het artikel in solarmagazine of wat onze collega’s van EnergieSamen er van vinden.