Team coöperatieleden K&N wint Energiewedstrijd “Ontwerp samen je eigen energiecentrale”!

Zoals u eerder heeft kunnen lezen hebben we deelgenomen aan de Energiewedstrijd van de gemeente Apeldoorn. En met succes: ons team, bestaande uit leden en bestuursleden van de Coöperatie Zon op K&N, heeft de eerste prijs gewonnen! Deze prijs bestaat uit een geldbedrag van € 5000 voor de uitvoering plus twee workshops om onze ideeën verder uit te werken.

De opgave van de Energiewedstrijd was om voor en mét de bewoners een ontwerp te maken voor een virtuele energiecentrale en dat ook uit te voeren. Het doel hiervan is om duurzaam energiegebruik en -opwekking aan elkaar te koppelen en te bevorderen.

De wedstrijd is opgezet naar een voorbeeld uit Loenen, waar een vergelijkbare energiecentrale al een poosje loopt (kijk op www.loenenenergie.nl). Ook ons ontwerp is sterk regionaal gericht.

De volgende stap is de uitwerking van het ontwerp. Daarbij hebben we jullie nodig! We willen dit samen met de leden van de Coöperatie en andere buurtbewoners tot een succes maken. Daarom nodigen we u van harte uit om met ons mee te doen:

  • 7 mei 2020: de eerste stap is een presentatie van het ontwerp door het K&N-team via een zoommeeting om 19.30 uur. U kunt meedoen via de link die u binnenkort ontvangt;
  • 11 of 12 mei: een workshop van de gemeente voor de drie prijswinnaars voor het in beeld brengen van de benodigde acties, die voortvloeien uit de ontwerpen;
  • Rond 23 mei: een aparte sessie per team met ruimte voor vragen en specifieke problemen;
  • Aan de zoommeeting en beide workshops van de gemeente, die op elkaar aansluiten, kunnen álle leden van de Coöperatie deelnemen.

Wij willen graag ons enthousiasme met u delen. Wilt u deelnemen aan één of meerdere activiteiten of meer informatie, stuur dan een mail naar zonopken@gmail.com.

Als het enigszins mogelijk is, zouden we graag eind juni een ALV houden om elkaar “life “ te ontmoeten en uitgebreid van gedachten te wisselen. De tijd zal leren of dat mogelijk is. 

Meer informatie kunt u lezen via deze links: een korte versie van het ontwerp, het ontwerp “KEN Onze Energie” (spreek uit Ken onze energie), Prijsuitreiking Energiewedstrijd en het Juryrapport.